Международната федерация по футбол (ФИФА) отстрани президента на испанската централа

...
Международната федерация по футбол (ФИФА) отстрани президента на испанската централа
Коментари Харесай

След целувката по устата на националка ФИФА наказа шефа на испанския футбол за 3 месеца

Международната федерация по футбол (ФИФА) в профил президента на испанската централа Луис Рубиалес от всевъзможни футболни действия за три месеца, до момента в който тече следствието за случая, при който той целуна националката на Испания Джени Ермосо по устните след финала на Световното състезание по футбол за дами.

ФИФА разгласи, че Рубиалес е отхвърлен в „ очакване на дисциплинарното произвеждане, намерено против него в четвъртък “.

Луис Рубиалес отхвърли да подаде оставка като президент на футболната федерация на Испания на изключително съвещание, на което в началото се очакваше да освободи поста поради натиска от държавното управление на страната, националките на Испания по футбол, клубове и публични лица.

От интернационалната централа не показват период, в който Дисциплинарната комисия да се произнесе. Тя може да постанова наказания, вариращи от предизвестия и санкции до премахване от спорта. Ходът на ФИФА идва откакто от испанската федерация заплашиха с правни дейности националката Джени Ермосо за това, че се опълчи на версията на Рубиалес за целувката, която се случи по време на церемонията по награждаването на испанския отбор за спечелването на международната купа в Сидни, Австралия.

Отстраняването на Луис Рубиалес значи, че той няма да може да прави футболна активност или да контактува с други публични лица. Хорхе Паласио, оглавяващ Дисциплинарната комисия на ФИФА също се намеси, предупреждавайки Рубиалес „ да се въздържа, персонално или посредством трети страни, от контакт или опит за контакт с професионалната футболистка от испанския народен тим за дами госпожа Дженифър Ермосо или нейното близко обграждане “, се споделя още в изказването от международната централа.

ФИФА към този момент два пъти се намеси в тази ситуация, до момента в който Европейската футболна федерация (УЕФА) към момента не е коментирала във връзка вицепрезидента Луис Рубиалес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР