Международната федерация по баскетбол ФИБА наказа и глоби 13 играчи

...
Международната федерация по баскетбол ФИБА наказа и глоби 13 играчи
Коментари Харесай

ФИБА наложи наказания и глоби на 13 играчи и 2 треньори след масовия бой

Международната федерация по баскетбол ФИБА наказа и санкции 13 играчи и 2 треньори, а глобите са наложени и на националните федерации на Филипините и Австралия след всеобщия пердах сред двата отбора по време на квалификацията за международното състезание за мъже през 2019 година.

Срещата на 2 юли в Бокауе първо беше прекратена 4:01 минути преди края на третата четвърт при резултат 79:48 в интерес на австралийците, когато едно нарушаване под коша на гостите даде начало на баталните подиуми, в които се включиха състезателите на паркета на двата тима, както и хора от щаба на домакините от Филипини. Двубоят беше възобновен, само че съдиите изгониха от игра деветима филипинци и четири австралийци. Това остави домакините с едвам трима играчи на терена против петима австралийци.

Малко по-късно Филипините останаха с двама състезатели, което не е позволено от баскетболния устав, и срещата публично завърши 1:57 минути преди края на третата четвърт с победа за Австралия с 89:53. Десет играчи на Филипините получиха санкции от шест до една среща отнемане от спортни права. Най-голяма е глобата на Келвин Абуева - шест мача. Трима баскетболисти на Австралия също са осъдени. Даниел Кикерт няма да играе в пет мача, а Тон Мейкър и Крис Гулдинг са глобени надлежно с три и един дуел.

Селекционерът Винсънт Рейес е осъден за един мач и санкциониран с 10 хиляди швейцарски франка, а неговият асистент Йозеф Уичико е със спрени права за три срещи поради неспортсменско държание. Федерацията на Филипините ще заплати санкция от 250 хиляди швейцарския франка, а на Австралия - 110 хиляди франка. Тримата съдии на мача също са осъдени и няма да управляват срещи през идната година. Световното състезание по баскетбол за мъже ще се организира в Китай от 31 август до 15 септември 2019 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР