Международната боксова федрация насрочи мач за определяне на официалния претендент

...
Международната боксова федрация насрочи мач за определяне на официалния претендент
Коментари Харесай

Пулев - Уайт застрашава Джошуа - Уайлдър?

Международната боксова федрация насрочи мач за установяване на формалния кандидат за купата в тежка категория сред Кубрат Пулев и Дилиън Уайт, който би бил страхотна вест за почитателите на българския бокс и на Кобрата в частност. Само че британските медии и последователи на спорта не са толкоз очаровани, колкото обезпокоени от това развиване на събитията, тъй като виждат в този двубой евентуална заплаха за реализирането на дълго чакания сплотяващ конфликт Антъни Джошуа - Дионтей Уайлдър.

Just recieved a letter from the IBF ordering a final eliminator for the mandatory position between @DillianWhyte and @KubratPulev - interesting times for the division!
— Eddie Hearn (@EddieHearn) April 2, 2018
“Индипендънт”, BBC, “Телеграф”, “Сън” и “Дейли Мейл” се притесняват, че който завоюва борбата Пулев - Уайт може да опропасти възможностите на Джошуа да резервира пояса на IBF, тъй като ще има правото да изисква мигновен дуел с първенеца.

AJ обаче желае да излезе на кръга с Уайлдър и чак тогава да се “занимава” с публични кандидати на купите си. Неговият екип и най-много промоутърът му Еди Хърн още веднъж ще би трябвало да желаят пролонгация за наложителна отбрана, както беше преди възможния реванш с Владимир Кличко. Тогава IBF се съгласи да разреши на Джошуа да задържи пояса си, с ангажимента, че след Кличко ще се изправи против формалния кандидат - по това време Пулев.



Сега обстановката е идентична и демонстрира в действителност какъв брой мъчно ще е на AJ да опази всичките си шампионски колани, тъй като обособените федерации най-често имат разнообразни публични кандидати - Александър Поветкин е подобен на Световната боксова асоциация, а Дилиън Уайт не е надалеч от това да стане кандидат на Световния боксов съвет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР