Международната боксова федерация (IBF) насрочи промоутърски търг за мач между

...
Международната боксова федерация (IBF) насрочи промоутърски търг за мач между
Коментари Харесай

Обявиха търг за бой на Кобрата с американец

Международната боксова федерация (IBF) насрочи промоутърски търг за мач сред Кубрат Пулев и американеца Доминик Бризийл. Боят сред най-успелия български профибоксьор и 32-годишния Бризийл би трябвало да бъде контрактуван в елементи до 10 април.

Ако мениджърите на двамата боксьори съумеят да се уточнят за място и дата на осъществяване на дуела, даже и 15 минути преди отварянето на офертите, то търгът ще бъде анулиран. Той беше плануван точно, тъй като те не са съумели да реализират единодушие. Победителят в този мач ще стане формален кандидат за пояса на федерацията, който сега е владеене на Антъни Джошуа (Вбр).

Кобрата не се е боксирал публично от април 2017-а, когато победи Кевин Джонсън в София. Той трябваше да се бие в Кардиф против британеца, само че в последния миг получи контузия, която го извади от играта. Последният мач на Бризийл пък беше през ноември 2017-а, когато победи Ерик Молина.

Американецът има в актива си 19 победи (17 с нокаут) и единствено една загуба - от Джошуа с нокаут в 7-ия рунд преди 2 години.

Изборът на IBF за Бризийл е малко чудноват, като се има поради че е едвам 6-и в ранглистата на организацията. Пулев е №2 и беше формален кандидат.

В събота вечерта в Кардиф Антъни Джошуа излиза в Кардиф против Джоузеф Паркър (НЗ) в мач за отбрана на своите трофеи на IBF, IBO и WBA и с упоритостта да прибави към тях и тази на WBO на новозеландеца. Това ще е втората обединителна борба сред двама непобедени първенци след тази, извоювана през 1987 година от Майк Тайсън против Тони Тъкър.

" Паркър е надарен, доста надарен боксьор, сподели Джошуа на последната конференция. - Има страхотна визитка като дилетант, а треньорът му Кевин Бари е много умел. Паркър е горделив човек. Но без значение от хубавите неща, които споделям за него, работата ми е да го сломявам рунд след рунд, до момента в който не го нокаутирам. Когато се върне в своя ъгъл след първия рунд, ще разбере, че няма шансове. Той ще усети, че не ме превъзхожда в бързината. И съм сигурен на 100 %, че ще пречупя неговия дух и душeвност. " /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР