Международната боксова асоциация изпрати своя доклад до МОК, като разчитането

...
Международната боксова асоциация изпрати своя доклад до МОК, като разчитането
Коментари Харесай

Решават съдбата на бокса в края на ноември

 Боксова легенда влиза в пандиза за обезчестяване на младеж
Международната боксова асоциация изпрати своя отчет до МОК, като разчитането на документите ще даде отговор дали този спорт ще продължи да бъде част от олимпийските игри в Токио през 2020 година, написа " Тема Спорт ".

Има сериозна вероятсност един от античните представители на най-голямото спортно събитие да получи възбрана за присъединяване поради избора на президент на узбекистанския предприемач Гафур Рахимов.

Решението на МОК ще бъде взето в края на месеца, когато ще се организира заседание на комитета точно в Токио. На 30 ноември и 1 декември ще бъдат прегледани отчетите на всички федерации, които ще имат представители на олимпиадата през 2020 година.

Както е известно, президентът на организацията Томас Бах към този момент неведнъж съобщи, че е мощно обезпокоен от избирането на Рахимов, защото той е посочен от държавното управление на Съединени американски щати за глава на проведена незаконна група. Узбекът отхвърли тези обвинявания и твърди, че неговото име в листата на американците е плод на неточност.

Добрата вест за боксьорите, които ще печелят квоти от следващата година за Токио е, че самите спортисти не би трябвало да бъдат наранени чак в такава степен и те въпреки всичко се чака да покажат на какво са способни на Игрите. От МОК настояват че няма да оставят олимпийците без право да преследват медали и ще се " погрижат за тях ".

" Ще създадем всичко, с цел да защитим спортистите. В случай че изключим дадена организация от фамилията си, планираме да проведем боксов шампионат напълно под наш контрол.

Не желаеме спортистите да страдат и да бъдат наказвани поради държанието на някои свои ръководители. Без значение какво ще решим след 3 седмици, бокс на олимпийските игри в Токио ще има ", се споделя в известие на МОК.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР