Международната баскетболна федерация (FIBA) обяви, че ръководството на ФИБА Европа

...
Международната баскетболна федерация (FIBA) обяви, че ръководството на ФИБА Европа
Коментари Харесай

ФИБА Европа спря три турнира

Международната баскетболна федерация (FIBA) разгласи, че управлението на ФИБА Европа е решило да спре за неопределен срок три от своите шампионати поради пандемията от ковид - женските Евролига и ЕвроКупа, както и Купата на Европа при мъжете.

" Бордът реши да спре за неопределен срок и без обновяване до края на сегашния клубен сезон всички мачове от шампионатите, проведени от ФИБА Европа (Женската Евролига, Женската ЕвроКупа и Купата на Европа). През идващите седмици, въз основа на това по какъв начин се развива обстановката с пандемията и след бъдещи решения на ФИБА по отношение на баскетболните шампионати, Бордът ще вземе нужните решения по отношение на статута на сезон 2019/2020 за изброените шампионати ", се показва в известието на ФИБА Европа.

@FIBA Europe confirms the suspension of @EuroLeagueWomen, @EuroCupWomen and the @FIBAEuropeCup until the end of the club season.https://t.co/wIUpkeLelq
— FIBA media (@FIBA_media) March 13, 2020 Срещата се организира посредством конферентна връзка поради ограничениятата на пътуванията, наложени срещу разпространяването на COVID-19. Тя бе председателствена от президента на ФИБА Европа Тургай Демирел, като в нея участваха още президентът на ФИБА Хамане Нианг, генералният секретар на ФИБА Андреаз Заклис и изпълнителният шеф на ФИБА Европа Камил Новак.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР