Международната банка за възстановяване и развитие ще консултира Агенция Пътна

...
Международната банка за възстановяване и развитие ще консултира Агенция Пътна
Коментари Харесай

Международната банка ще консултира АПИ при въвеждането на тол системата

Международната банка за възобновяване и развиване ще съветва Агенция " Пътна инфраструктура “ (АПИ) при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси в България. Правителството даде мандат на ръководителя на Управителния съвет на АПИ да подпише Споразумение за даване на консултантски услуги за подкрепяне на организацията. То ще даде опция АПИ да употребява експертизата на банката за сполучливото осъществяване на план " Проектиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т (тол) и на база време за леки коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 т (електронна винетка) “.

Консултантските услуги по Споразумението са особено предопределени да подкрепят организацията при осъществяването и въвеждането на националната система за електронно събиране на пътни такси в България по отношение на показания проект и стадии.

Споразумението планува установяване на обсега на таксуваната тол мрежа, както и на цената. Включва, също по този начин, обзор на цялата техническа документи на плана, в това число всички аспекти на плана, обмисляне и внедряване, планиране на системата, оперативни процедури, графици за изпитване и експериментиране и отчети от изпитвания и изпробвания. Ще бъде направено тестване на систематичните съставни елементи и системи (не единствено в България, само че и на местата, където изпълнителят прави разработки и прави проби в своите лаборатории). Предвижда се също подкрепяне за структуриране на организация за опериране на системата, както и създаване на потенциал на оператора и възстановяване на потенциала и трансфер на познания, свързани с въвеждането на доставчиците на декларирани данни и националните снабдители на услуги.

Дейностите по съглашението ще се извършват в границите на националния бюджет след ратификация от Народното събрание.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР