Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) взе решение да не

...
Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) взе решение да не
Коментари Харесай

Участието на руски атлети на СП в Доха под въпрос

Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) взе решение да не възвърне правата на съветската лекоатлетическа федерация (ВФЛА). Членството на ВФЛА беше замразено през ноември 2015 година след следствие на Световната антидопингова организация (УАДА), което сподели нарушавания и манипулиране на проби на съветски спортисти в Московската антидопингова лаборатория. От 2016 година пък съветските лекоатлети се състезават под безпристрастен байрак след особено утвърждение.

Председателят на специфичната работна група на IAAF по случая Руне Андерсен съобщи, че е показал отчет за напредъка на Русия в битката с допинга, а рекомендацията е била правата на ВФЛА на този стадий да не бъдат възстановявани, което е признато от Изпълкома на международната лекоатлетическа централа.

Андерсен изясни, че този въпрос ще бъде прегледан още веднъж, откакто бъдат направени повторни инспекции на допинг проби от Московската лаборатория. Правата на ВФЛА няма да бъдат възобновени най-малко до 27 септември, когато е идващото съвещание на Изпълкома на IAAF, а това слага под подозрение присъединяване на съветски лекоатлети на Световното състезание в Доха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР