Международната агенция за енергията (МАЕ) преразгледа към повишение прогнозите си

...
Международната агенция за енергията (МАЕ) преразгледа към повишение прогнозите си
Коментари Харесай

МАЕ предупреждава за възможна нова година на нестабилност на петролния пазар

Международната организация за силата (МАЕ) преразгледа към покачване прогнозите си за търсенето на нефт през тази година и предизвести, че пазарът може да преживее още една година на неустойчивост, в случай че предлагането се окаже незадоволително, съобщи Франс прес. 

Оценката на организацията за търсенето е поправена нагоре с 200 000 барела дневно за 2021 и 2022 година и към този момент предстоящото нарастване на търсенето е надлежно с 5,5 милиона барела дневно и с 3,3 милиона барела дневно. Така за тази година общото търсене би трябвало да доближи 99,7 милиона барела дневно - ниво, сходно на това преди коронавирус пандемията, показва МАЕ. 

Броят на инфектираните с Covid-19 мощно пораства в международен проект, само че ограниченията за попречване на разпространяването му, които взимат държавните управления, не са толкоз строги, както при предходните талази и резултатът им върху икономическата интензивност и търсенето на нефт остава релативно стеснен, акцентира организацията в месечния си отчет. 

Очаква се предлагането мощно да нарасне тази година, само че МАЕ акцентира проблеми и ограничавания на производството в някои членки на обединяването на производителите ОПЕК+, което леко и последователно пуска повече количества на пазара. В последна сметка се чака салдото сред предложение и търсене да бъде по-труден от предстоящото. 

" Ако търсенето продължава мощно да нараства или в случай че предлагането е разочароващо, ниското ниво на запасите и свиването на аварийните индустриални мощности значат, че петролните пазари могат да преживеят нова година на неустойчивост през 2022 година ", предизвестяват създателите на отчета. 

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) през вчерашния ден удостовери прогнозите си за усилване на международното търсене на черно злато през 2022 година, което ще трансферира 100 милиона барела дневно (100,8 милиона), без да се повлияе от резултатите от разновидността " Омикрон ". 

В миг, когато пазарите са обезпокоени за предлагането, паниките им набъбнаха още повече след нападението против петролни уреди в Абу Даби и през вчерашния ден цените на петрола скочиха до рекордни нива от 2014 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР