Международната агенция за атомна енергия предупреди, че се наблюдават все

...
Международната агенция за атомна енергия предупреди, че се наблюдават все
Коментари Харесай

Готви ли Пхенян ядрен опит?

Международната организация за атомна сила предизвести, че се следят от ден на ден признаци, че Северна Корея се готви да извърши първия си нуклеарен опит от 2017 година. Още от юни Агенцията е засякла интензивност на полигона Пунгери, където сред 2016-та и 2017-та са били направени 6 пробни нуклеарни гърмежа.

" Всички са затаили мирис за това, тъй като нов нуклеарен опит би бил още едно удостоверение за програмата, която се движи с цялостна пара напред по метод, който е извънредно обезпокоителен. По-нататъшните проби, несъмнено, значат, че те усъвършенстват в построяването на своя боеприпас. Така че следим ситуацията доста деликатно. Надяваме се това да не се случи, само че за жалост има индикации в друга посока ", сподели Рафаел Гроси, шеф на МААЕ.

Американските военни предизвестиха през вчерашния ден Северна Корея, че всяко нуклеарно нахлуване от нейна страна против Съединените щати или техен съдружник " ще докара до края на режима " в Пхенян.

Тази нощ Северна Корея е направила следващото тестване на балистични ракети. Те били изстреляни по посока на Японско море. Това е 28-то ракетно тестване на Пхенян от началото на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР