Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) призова за максимална сдържаност

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) призова за максимална сдържаност
Коментари Харесай

Международната агенция за атомна енергия призова за защита на Чернобил

Международната организация за атомна сила (МААЕ) прикани за " оптималната въздържаност " за отбрана на нуклеарните обекти в Украйна , откакто се появиха вести за боеве към Чернобил - мястото на най-тежката нуклеарна повреда в света.

Световният орган, който предизвиква потреблението на нуклеарната сила за мирни цели съобщи, че следи обстановката в Украйна със " сериозна угриженост ".

От МААЕ споделиха, че са били осведомени от украинските си сътрудници, че съветските сили да са поели контрола над бившето нуклеарно оборудване, само че не се оповестява за жертви или опустошения.

Генералният шеф на МААЕ Мариано Гроси съобщи , че е от " жизненоважно значение " работата на нуклеарните уреди в зоната на възбрана на Чернобил " да не бъде наранена или нарушена по никакъв метод ".

Чернобил, ситуиран северно от Киев, покрай границата с Беларус , е мястото на най-опустошителната нуклеарна детонация в историята през 1986 година, когато един от четирите му реактора избухва.

Повреденият реактор в този момент е заровен от стоманена защитна структура, а площта от над 4000 кв. км към оборудването е изоставена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР