Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) осъди превземането на украински

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) осъди превземането на украински
Коментари Харесай

МААЕ осъди превземането на украински атомни електроцентрали от Русия


Международната организация за атомна сила (МААЕ) осъди завладяването на украински атомни електроцентрали от съветските въоръжени сили, съобщи ДПА. По информация на дипломати единствено Русия и Китай са дали своят вот срещу съответната резолюция на управителния съвет на МААЕ, която е била призната с 26 гласа " за " и пет " въздържал се ".

В текста се регистрира, че рискът от нуклеарна повреда с интернационалните последствия се е нараснал доста след съветската инвазия. Действията на Русия в Украйна са предизвикали " и не престават да предизвикват съществени и директни закани за сигурността и сигурността на тези уреди и цивилните чиновници ", предизвестява резолюцията.

По информация от МААЕ Русия твърди, че нейни войски са овладели региона към най-голямата нуклеарна електроцентрала в Украйна.

Съгласно откритата процедура нуклеарната организация на Организация на обединените нации приема, че и самата Запорожка АЕЦ е под съветски надзор, даже към момента да се ръководи от украински чиновници, назначени от управляващите в Киев.

Миналата седмица съветски войски откриха надзор над спряната АЕЦ Чернобил, където през 1986 година стана нуклеарна повреда. Освен това две централи, където има складирани нуклеарни боклуци, са били развалени в резултат на боевете, само че няма приключване на радиация.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР