Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) обяви, че нейната независимост

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) обяви, че нейната независимост
Коментари Харесай

МААЕ сряза Нетаняху за Иран

Международната организация за атомна сила (МААЕ) разгласи, че нейната самостоятелност е от първостепенно значение и че тя не приема за истина разследващата информация , която ѝ е била показана, което е явен отговор на премиера на Израел Бенямин Нетаняху за " скришен нуклеарен склад " в Иран , оповестява " Ройтерс ".

" Агенцията изпраща инспектори на обекти и места, единствено когато е належащо. Агенцията употребява всички защитни ограничения, свързани с информацията, с която разполага, само че не приема за чиста монета всяка информация ", акцентира ръководителят на МААЕ Юкия Амано.

 Израел упрекна Иран, че има скришен нуклеарен склад
Израел упрекна Иран, че има скришен нуклеарен склад

Поиска преустановяване на нуклеарното съглашение с Техеран

" За да резервира доверието, независимостта на организацията по отношение на реализирането на дейностите по инспекция е от първостепенно значение ", добави Амано.

" Цялата получена информация, в това число от трети страни, предстои на строга инспекция и се прави оценка дружно с друга налична информация ", показва още той.

Нетаняху направи разкритието по време на речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации през предходната седмица и прикани МААЕ да инспектира оборудването неотложно .

 Иран отхвърли нелепите обвинявания на Израел
Иран отхвърли нелепите обвинявания на Израел

Иран отхвърли обвиняванията на Израел, че има " конфиденциален нуклеарен склад "

По думите му, иранското оборудване съдържало технология за нуклеарната стратегия на Иран, добавяйки, че Иран " е взел този радиоактивен материал и го е популяризирал към Техеран като " Нутела ". Според Нетаняху Иран е преместил 15 кг радиоактивен материал от склада през предишния месец и че той е съдържал до 300 тона нуклеарен материал.

" Имам обръщение за тираните в Техеран - Израел знае какво вършиме ", разгласи Нетаняху и добави, че Израел ще продължи да работи против Иран, а също по този начин и в Сирия и Ирак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР