Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), агенцията за атомен надзор

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), агенцията за атомен надзор
Коментари Харесай

МААЕ не е забелязала експлозиви близо до атомната електроцентрала в Запорожие

Международната организация за атомна сила (МААЕ), организацията за атомен контрол на Организация на обединените нации, съобщи, че не е забелязала никакви мини или експлозиви на територията на украинската атомна електроцентрала Запорожие, откакто е получила достъп до покривите и турбинните зали на централата, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Експертите на МААЕ не са забелязали мини или експлозиви по покривите на реакторните здания на блок 3 и блок 4 и турбинните зали на атомната електроцентрала Запорожска в Украйна, откакто им беше даден достъп през вчерашния ден следобяд “, се споделя в изказване.

Запорожие, най-големият нуклеарен обект в Европа, падна под ръцете на съветските сили малко след нахлуването в Украйна през февруари предходната година.

Киев и Москва си разменят обвинявания в опити за бойкот, потвърждавайки, че другата страна се пробва да удари атомната централа.

Експлозиви са били открити към оборудването в предишното, което докара до висока степен на паника и предизвестия от МААЕ. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР