Международната агенция за атомна енергетика (МААЕ) потвърди, че Техеран действително

...
Международната агенция за атомна енергетика (МААЕ) потвърди, че Техеран действително
Коментари Харесай

МААЕ потвърдждава: Иран е започнал обогатяване на уран


Международната организация за атомна енергетика (МААЕ) удостовери, че Техеран фактически е почнал обогатяване на уран на равнище, превишаващо изискванията на Съвместния повсеместен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия, оповестяват западните медии, базирайки се на изказване на организацията.

Според документа, инспекторите от МААЕ „ на 8 юли са удостоверили, че Иран обогатява уран над равнището от 3,67 % “.

Преди това в понеделник организация ИСНА заяви, базирайки се на представител на Организацията по атомна енергетика на Иран Бехруз Камалванди, че в страната е нараснало равнището на обогатяване на уран до равнище от над 4,5 %. Камалванди е отбелязал също по този начин, че Иран може да стартира обогатяване на уран до равнище от 20 % в границите на третия стадий на понижаване на уговорките по нуклеарната договорка.

В неделя в границите на оповестеният тори стадий от отхвърли от отговорностите в границите на Цялостния проект за деяние, Иран разгласи, че стартира обогатяване на уран над равнището от 3,76 %. Първият стадий от отвод от осъществяване на уговорките предвиждаше преустановяване на извозването на остатъците от нискообогатен уран и тежка вода над допустимите размери, закрепени в Цялостния проект за деяние.
В неделя иранските ръководещи предизвестиха, че в случай че проблемите по нуклеарната договорка не бъдат регистрирани, третият стадий на преустановяване на отговорностите ще влезе в действие след 60 дни.
Тази седмица се чака реакция на Съвета на Европейски Съюз. Остава неразбираемо по кое време тъкмо ще има съвещание на шестте страни, участващи в договорката, изключително след едностранното излизане на Съединени американски щати от съглашението.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР