Международна престъпна група, извършвала измами чрез интернет платформи, бе разкрита

...
Международна престъпна група, извършвала измами чрез интернет платформи, бе разкрита
Коментари Харесай

Баварската полиция ни посочи брокери измамници с кол център у нас

Международна незаконна група, правила измами посредством интернет платформи, бе разкрита от ГДБОП, Баварския централен офис за гонене на киберпрестъпността при Офиса на основния прокурор в град Бамберг и отдела на престъпната полиция в град Регенсбург, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Организираната незаконна група е построила скрити прът центрове, посредством които членовете на ОПГ се свързвали с немски жители, на които се представяли като финансови брокери и ги подканвали да влагат в разнообразни типове финансови принадлежности. За задачата са били създавани подправени уеб платформи, които били изтривани след направена инвестиция, което правело нейната възвращаемост невъзможна.

Под надзора на Софийската градска прокуратура в съгласуваност с Евроджъст са извършени две профилирани акции в интервала от 11 октомври до 2 ноември, които да документират незаконната активност.

В хода на двете интервенции са претърсени прът център в София, девет частни адреса и три банкови касети. Иззети са десетки компютърни конфигурации, мобилни телефони, движимости и предмети, имащи отношение към следствието, както и над 200 000 евро.

Задържани са петима души, двама от които за 72 часа, а останалите трима за 24 часа. Софийска градска прокуратура желае запор на колите, банковите сметки и недвижимите парцели на едно от арестуваните лица, за които има доказателства, че са добити с пари от незаконната активност. Решението следва да се вземе от Софийски градски съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР