Международна конференция на тема "Двойният стандарт при храните в ЕС

...
Международна конференция на тема "Двойният стандарт при храните в ЕС
Коментари Харесай

На ЖИВО: Лиляна Павлова: По-богати ли сме в България, че плащаме толкова скъпо за различни стоки и храни?

Международна конференция на тематика "Двойният стандарт при храните в Европейски Съюз – да сложим казуса на масата " се организира в НДК. Събитието е част от програмата на българското рпедседателство на Съвета на Европейски Съюз и е под патронажа на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила. Организатор на събитието е омбудсманът Мая Манолова.

На срещата на високо ниво участват еврокомисарят по правораздаване, консуматори и равнопоставеност сред половете Вера Юрова, еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила, министър Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила, министри на стопанската система, на земеделието и на опазването на здравето на страните членки на Европейски Съюз, както и ръководители на съответните национални органи за отбрана на потребителите и за сигурност на храните, евродепутати, депутати от националния парламент, посланици и други

В другите страни членки на Европейски Съюз се оферират едни и същи хранителни артикули, под една и съща комерсиална марка, с разнообразни съставки. Тази процедура е неприемлива, защото високото качество на храните е приоритет за всеки консуматор и жител на Европейски Съюз, без значение в коя страна живее.

Лиляна Павлова съобщи, че се надява на днешния конгрес да се потвърди, че Европейски Съюз е Съюз на равни и на него не може да има разделения сред потребителите, в това число и в качеството на всевъзможен тип храни и артикули, които използваме.

Лиляна Павлова съобщи, че се надява на днешния конгрес да се потвърди, че Европейски Съюз е Съюз на равни и на него не може да има разделения сред потребителите, в това число и в качеството на всевъзможен тип храни и артикули, които използваме. „ На българския пазар с изключение на неприятното качество, с сред 42% и 87% е по-висока цената на храните и стоките. Това е безапелационна дискриминация. Това е неуместно и обидно “, сподели тя.

"По-богати ли сме, че плащаме толкоз скъпо за артикули и храни, които даже са с доста по-лошо качество ", съобщи Павлова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР