Международна коалиция и санкции трябва да се противопоставят на Иран.

...
Международна коалиция и санкции трябва да се противопоставят на Иран.
Коментари Харесай

Посланикът на Израел: Иран не блъфира

Международна коалиция и наказания би трябвало да се опълчват на Иран. Това сподели в  изявление за bTV посланикът на Израел. С него беседва Христиания Червенкова.

„ От години Иран атакува Израел. От 7 октомври насам всеки ден има офанзиви от “Хамас ”, “Хизбула ” и от хутите. От Шиитските милиции в Ирак и Сирия. Зад всички тях стои Иран. Безпрецедентно е, че ни нападат от личната си територия “, разяснява Н. прочие Йоси Леви Сфари.

Остава ли Иран директна опасност за Израел?

Йоси Леви Сфари: Да, без подозрение. Те споделят, че желаят да заличат страната Израел, да отстраняват еврейската страна. Иран създава нуклеарно оръжие и става все по-опасно.

Блъфират ли, или има действителен риск те да употребяват нуклеарно оръжие против Израел?

Йоси Леви Сфари: Иран не блъфира. Те приказват намерено, че са все по-близо до нуклеарни оръжия и че желаят да унищожат Израел. Ако някой ти споделя, че желае да те убие, чуй както ти споделя, повярвай му.

В тези мъчно времена какво ще предприеме Израел – ще има ли ответен удар, или ще се въздържи?

Йоси Леви Сфари: Да нападнем или не Иран, е въпрос по какъв начин да защитим нашите жители. Нямаме желание да водиме война с Иран. Един от разновидностите е да използваме военна мощ. Тяхната цел беше да убият хиляди хора и това, че не съумяха се дължи на нашата система за противовъздушна защита.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР