Международна кампания, която популяризира желанието на Република Китай да участва

...
Международна кампания, която популяризира желанието на Република Китай да участва
Коментари Харесай

Международна кампания на Тайван за признаване в ООН

Международна акция, която разпространява желанието на Република Китай да взе участие в системата на Организация на обединените нации, започва през вчерашния ден в столицата Тайпе.

Многоканалната самодейност приканва Тайван да бъде включен интензивно в интернационалния разговор, да му предоставена опция за присъединяване в стратегии и действия, свързани с Целите за устойчивото развиване.

Заместник-министърът на външните работи в страната Пол Уен-Ланг Чан съобщи, че акцията се основава на стабилната дипломация на държавното управление и отразява публичните упования. Последната е резултат от деликатен обзор на всички съответстващи фактори.

„ Република Китай е подготвена и желае да си взаимодейства и сътрудничи с всички страни и територии, с цел да помогне за запазване на районния мир, за подсилване на икономическото развиване и за реализиране на Целите за стабилно развиване “ обявиха от Министерство на външните работи.

Инициатива цели да покаже, че страната работи интензивно в посока реализирането на 17 от Целите за стабилно развиване до 2030 година Последната се радва на необятна поддръжка от дипломатическите съдружници на Тайван. Редица от непрекъснатите представители на страната в света ще подпишат писмо до Генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш, в което ще обяснят позицията на Република Китай и на собствен ред ще изкажат своята поддръжка по време на общото обсъждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР