Международна асоциация на лекоатлетическите федерации забрани на транссексуалните жени да

...
Международна асоциация на лекоатлетическите федерации забрани на транссексуалните жени да
Коментари Харесай

Забраниха на транссексуалните атлетки да участват в женските състезания

Международна асоциация на лекоатлетическите федерации забрани на транссексуалните дами да се състезават в женската категория на интернационалните надпревари.

Президентът на управителния орган Лорд Коу съобщи, че от 31 март на транссексуални спортисти, които са минали през мъжкия пубертет, няма да бъде позволено да се състезават в надпревари от международната класация за дами.

Ще бъде основана работна група, която да извърши спомагателни изследвания на насоките за допустимост на транссексуалните.

" Не споделяме " не " вечно ", сподели той, представен от Би Би Си.

Съгласно предходните правила асоциацията изискваше от транссексуалните дами да понижат количеството на тестостерон в кръвта си до най-много 5 nmol/L и да останат под този предел непрестанно за интервал от 12 месеца, преди да се състезават в женската категория.

Лорд Коу добави, че решението е било " ръководено от основния принцип, който е да се отбрани женската категория ".

Той означи, че сега няма транссексуални спортисти, които да се състезават на интернационално равнище.

" Решенията постоянно са сложни, когато са свързани с спорни потребности и права на разнообразни групи, само че ние продължаваме да сме на мнение, че би трябвало да запазим справедливостта за женските спортисти над всички други съображения ", сподели лорд Коу.

" В това отношение ще се ръководим от научните данни за физическите достижения и преимуществата на мъжете, които неизбежно ще се развиват през идващите години. Когато се появят повече доказателства, ще преразгледаме позицията си, само че имаме вяра, че честността на женската категория в леката атлетика е от първостепенно значение. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР