Международен тур в дните преди Колега чака премиера Бойко Борисов.

...
Международен тур в дните преди Колега чака премиера Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Борисов тръгва на международен предколеден тур, а на 22 декември в Белград го чака важна среща!

Международен тур в дните преди Колега чака премиера Бойко Борисов. Варненската четворка, чиято първа намира се организира в морската столица у нас, ще се събере още веднъж на 22 декември в Белград, близо два месеца откакто министър-председателят и останалите балкански водачи се видяха в резиденция „ Евксиноград “, пише в. Монитор.

Тогава Борисов събра още веднъж във Варна министър председателите на Гърция и Румъния Алексис Ципрас и Виорика Данчила и сръбския президент Александър Вучич, а посетител на форума бе израелският му сътрудник Бенямин Нетаняху. На идната среща на върха сред четиримата държавни водачи пък, ще бъде канцлерът на Австрия Себастиан Курц, който сега управлява австрийското председателство. Темите, които ще разискват участниците в срещата, са свързани с напредъка на пътните планове и инфраструктурната съгласуваност на района.

Преди това, в края на тази седмица министър-председателят би трябвало да замине за Брюксел, където ще се организира постоянното съвещание на Европейския съвет. В четвъртък ще се състои обичайна работна вечеря, а самите диалози на евролидерите са планувани за петък. Тогава ще се разисква бюджетът на Европейски Съюз, единният пазар, миграцията и външните връзки и по особено организирането на срещата на високо ниво с Лигата на арабските страни при започване на 2019 година, както и тематиката за дезинформацията. В началото на срещата австрийският канцлер ще показа общ обзор на напредъка по предходни изводи на съвета.

Няколко дни по-късно Борисов ще замине за австрийската столица Виена, където ще се провежда следващото събитие по време на австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Именно в австрийската столица на 17 и 18 декември би трябвало да се организира срещата на върха Европа-Африка, която ще е под надслова „ Сътрудничество в цифровата епоха “. Форумът ще бъде открит от Курц, президента на Руанда Пол Кагаме, който сега оглавява Африканския съюз, и шефа на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер. По време на самият конгрес ще се проведат диспути по разнообразни тематики, а българският еврокомисар Мария Габриел ще направи изявление в границите на един от панелите, в което ще засегне електронната търговия.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР