Международен одитор е направил експертна проверка на пътните условия преди

...
Международен одитор е направил експертна проверка на пътните условия преди
Коментари Харесай

Липса на знаци и лоша маркирова е установила проверка преди трагедията на АМ „Струма“

Международен инспектор е направил експертна инспекция на пътните условия преди настъпването на тежкия случай на Автомагистрала „ Струма ”.  Това излиза наяве от отворено писмо до министъра на районното развиване Виолета Комитова и шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов от Института за пътна сигурност, който е упълномощил инспекцията. От там  уведомяват, че тя е установила неналичието на знак и неприятна маркировка.

От инспекцията излиза наяве още, че предпазните пътни системи /мантинели/ не са инсталирани според условията. В региона на пътно-транспортното произшествие са настъпвали голям брой катастрофи, които са повреждали мантинелите. „ В съответния случай в междинната разграничителна линия можем да забележим, че е имало преинсталация на оборудването. Навярно е имало предходна злополука в същия сектор “ , означават от Института за пътна сигурност. Съединението на мантинелата е инсталирано погрешно с два болта вместо с четири, каквото е условието. Това е и повода мантинелата да се раздра макар ниската скорост, с която се е блъснал рейса. Също по този начин е установено, че има изчезнали знаци и развалена маркировка.

Съгласно Закона за пътищата, Агенция „ Пътна инфраструктура " прави периодическа ревизия на републиканските пътища в употреба, минимум два пъти годишно, за гарантиране на задоволителни нива на сигурност на съответната пътна права.

В Института за пътна сигурност е постъпила информация, че Областното пътно ръководство е направило инспекция на мястото на случая и е установило неналичието на знак и неприятна маркировка два месеца преди пътно-транспортното произшествие. Също по този начин е изпратен отчет в Агенция „ Пътна инфраструктура “. Тази информация би следвало да бъде тествана от проверяващите органи, означават от Института за пътна сигурност. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР