Международен обучителен курс за спасителни кучета се провежда в Банско,

...
Международен обучителен курс за спасителни кучета се провежда в Банско,
Коментари Харесай

Курс за спасителни кучета в Банско

Международен обучителен курс за избавителни кучета се организира в Банско, оповестиха от Община Банско на формалната си фейсбук страница.

От през днешния ден до 14 април над 30 водачи на избавителни кучета и инструктори ще работят на терен в ски зоната над планинския град.

Те ще упражняват дейности при лавинни несгоди, търсене на изгубени хора в планината и спасяване при земетресения и други бедствия, показва ръководителят на Групата за избавяне с кучета на Планинската избавителна работа (ПСС) към Българския Червен кръст (БЧК) Атанас Уков, представен от общинския пресцентър, съобщи Българска телеграфна агенция.

В обучителния курс вземат участие всички 20 водачи на кучета от България, както и водачи и инструктори от Чехия, Румъния и Словакия. Домакинството е поверено на Отряд Банско на ПСС като самобитно самопризнание за професионализма на спасителите от отряда и почитание към тях от страна на обществеността, показват от Общината. 

Международният курс е юбилеен и е отдаден на 50-годишнината от основаването на Групата за избавяне с кучета на ПСС. След четиридневното образование на лавинния полигон на връх Тодорка, към участниците в курса ще се причислят и ветераните – някогашни водачи на избавителни кучета, и други посетители, чийто професионален път и предопределение са свързани с планинското избавяне.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР