Международен фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Кулинарното наследство

...
Международен фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Кулинарното наследство
Коментари Харесай

Ивайловград организира международен фестивал „Кулинарното наследство на Тракия

Международен фестивал на обичайните храни, занаят и занаяти „ Кулинарното завещание на Тракия” стягат ивайловградчани. Събитието ще се организира на 2 септември.
Международен фестивал на обичайните храни, занаят и занаяти „ Кулинарното завещание на Тракия” стягат ивайловградчани. Събитието ще се организира на 2 септември. В античната Орфеева планина и в великодушната земя на Тракия се раждат най-вкусните и уханни плодове и билки, уверени са локалните хора. Затова и гроздето е кехлибарено уханно. А смокини, фурми, нарове са събрали във усета си слънцето и легендите на Тракия, имат вяра още те. Природата и богатата история са оставили своите отпечатъци върху обичаите, поминъка на локалното население, което пази и съхранява неповторимите си обичаи и вкусните обичайни кулинарни ястия. Така фестивалът се трансформира в място за продан на култури и положителни практики, прави се реклама на културното благосъстояние на Ивайловград, наследено от дълбока античност до наши дни. хотел " Главатарски хан " Главатарски хан-1 Всеки клиент ще има опцията да вкуси от обичайните гозби и тестени произведения, приготвени с доста обич от сръчните ръце на локални майстори, както и от кухнята на посетители от чужбина. Приложници, художници, майстори на остарели занаяти ще показват своите умения и познания. Посетителите ще могат да си закупят от продуктите на локалните производители – мед, тахан, вино, сладка, билки и подправки. Кулинарната фиеста ще приключи с награждаване на отличилите се и забавление. Организатори на Фестивала е национално читалище „ Пробуда 1914 “ в Ивайловгреждународен фестивал на обичайните храни, занаят и занаяти „ Кулинарното завещание на Тракия” стягат ивайловградчани. Събитието ще се организира на 2 септември. В античната Орфеева планина и в великодушната земя на Тракия се раждат най-вкусните и уханни плодове и билки, уверени са локалните хора. Затова и гроздето е кехлибарено уханно. А смокини, фурми, нарове са събрали във усета си слънцето и легендите на Тракия, имат вяра още те.
Природата и богатата история са оставили своите отпечатъци върху обичаите, поминъка на локалното население, което пази и съхранява неповторимите си обичаи и вкусните обичайни кулинарни ястия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР