Международен екип от учени, воден от бившия топ специалист на

...
Международен екип от учени, воден от бившия топ специалист на
Коментари Харесай

Учени от НАСА бият тревога: Предстоят брутални природни катаклизми, човечеството трябва да разработи технология за 535 трилиона долара, за да оцелее

Международен екип от учени, воден от някогашния топ експерт на НАСА по климата Джим Хансен, приканват човечеството да стартира допустимо най-бързо да отстранява въглеродния диоксид от атмосферата. Ако не го направи, обрича идващите генерации на непрекъснати естествени катаклизми или да харчи трилиони, с цел да ги предотвратява, оповестява в. The Independent, представен от vesti.bg. Светът към този момент доста е надвишил поставените ограничавания за закъснение на световното стопляне. През 2016 година количеството въглероден диоксид в атмосферата е трансферирало 400 елементи на милион, което се смяташе за символичната граница. Смята се, че прескачането ѝ значи, че е доста малко евентуално замърсяването да слезе още веднъж под нея в границите на това потомство.

Според учените към този момент не е задоволително просто човечеството да понижава нездравословните излъчвания, които създава. Те считат, че към този момент би трябвало да се премине към използването на способи, които физически да извличат въглеродния диоксид от атмосферата. Проучванията им демонстрират, че посредством сходни способи би трябвало да се извлекат към 12.5% от въглеродния диоксид в атмосферата, с цел да има резултат.

Това може да стане по няколко метода. Първият и най-евтиният е интензивно засаждане на дървета и растителност. По-скъпата и комплицирана опция е разработка на инфраструктура, която да изсмуква въглеродния диоксид от въздуха. Подобна технология може да коства 535 трилиона $ единствено през този век. Но съгласно учените другата опция е харченето на още повече пари за битка с следствията от влошаващия се климат и честите бедствия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР