Международен екип от учени установил, че пиенето на две или

...
Международен екип от учени установил, че пиенето на две или
Коментари Харесай

Открит риск от рак след пиене на кафе или чай

Международен екип от учени открил, че пиенето на две или повече чаши кафе или чай дневно може да усили риска от развиване на рак на белия дроб. Съответното прессъобщение е оповестено на страниците на портала LiveScience, написа " Стандарт ".

``
реклама

Изследователите анализирали медицинските данни на към 1,2 милиона души от Азия и Съединени американски щати. Средният интервал на наблюдаване бил 8,6 години.

Оказало се, че при непушачите, които пият две или повече чаши кафе дневно, с 41% по-висок е рискът от развиване на рак на белия дроб. При феновете на чая непушачи той е с 37% по-висок. В този случай възрастта на човек и неговата раса не играят основна роля, открили откривателите. Също по този начин няма значение какъв тип кафе употребява човек - със или без кофеин.

Според учените анализът е изработен вслествие на наблюдаване, а не е опит, и не потвърждава причинно-следствена връзка. Те допускат, че развиването на рак на белия дроб в този случай не се дължи на резултатите върху тялото на кофеина, а на последствията от печенето на кафейните зърна.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР