Международен екип от учени е разработил нова технология, която може

...
Международен екип от учени е разработил нова технология, която може
Коментари Харесай

Учени създадоха бактерия, която открива рак

Международен екип от учени е създал нова технология, която може да помогне за разкриване на ракови кафези. Тя съставлява модифицирана батерия, която може да доближава всички места в тялото и да помогне за по-ранното засичане на ракови формирания, оповестява Engadget.

Методът CATCH разрешава трансформация на бактерия, която има способността да взима свободна ДНК от заобикалящата я среда и да я интегрира в своя геном, с цел да пораства. Учените са поставили в такава бактерия дълги ДНК вериги, които са част от човешките ракови кафези. Те образуват едната част от " кода ", а в случай че бактерията откри и одобри другата част, по този начин ще приключи веригата.

При тестванията учените са добавили и антибиотичен геном, който да се задейства, когато бактерията приключи веригата. Това се употребява за удостоверение на съществуването на ракови кафези.

Разработката работи в лабораторни условия и при проби в мишки, само че към момента не е подготвена за действителна диагностика. Учените желаят да усилят прецизността ѝ, като също по този начин желаят да я доразвият, с цел да може да се употребява освен за засичане, само че и за лекуване на ракови кафези.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР