Международен екип от учени е открил, че децата, които използват

...
Международен екип от учени е открил, че децата, които използват
Коментари Харесай

Нова опасност от смартфоните за децата! Ето я

Международен екип от учени е разкрил, че децата, които употребяват смарт телефон преди лягане, усилват риска от липса на сън и затлъстяване, а също така тревогата им се усилва, оповестява MedicalXpress.

Експертите анализирали данните, получени при изследване на 6616 подрастващи на възраст 11-12 години. Повече от 70% от децата оповестяват, че употребяват смарт телефон или друго устройство с екран най-малко по един час преди лягане.

Участниците в проучването са описали изискванията на осветяване в стаята по това време, по какъв брой време на нощ спят, както и дали имат проблеми със заспиването.

Оказа се, че 31% от тези, които са употребявали смарт телефон или са гледали телевизия в стая с включени светлини, са имали проблеми със съня.

При децата, които са правили същото, само че на мрачно, вероятността от нарушавания на съня се е нараснала със 147%. Доказано е, че неналичието на сън е обвързвана с намален имунитет, меланхолия, тревога и затлъстяване.

Смята се, че в международен мащаб 90% от младежите не спят в предложените 11 часа дневно, а специалистите го приписват на разпространяването на джаджи. Само във Англия 98% от децата на възраст сред 12 и 15 години гледат телевизия, а над 90% употребяват смарт телефони.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР