Международен екип от спасители се надпреварва с времето, за да

...
Международен екип от спасители се надпреварва с времето, за да
Коментари Харесай

Операцията за спасяване на подводницата Титан

Международен екип от спасители се надпреварва с времето, с цел да претърси хиляди квадратни благи в северната част на Атлантическия океан в търсене на дълбоководен батискаф с петима души на борда и намаляващи ресурси от О2. Дългият лист от логистични провокации усложни интервенцията.Подводният уред " Титан " беше на повече от половината път от останките на " Титаник ", когато в неделя загуби връзка с изследователския транспортен съд. Ръководителите в бранша за подводни плавателни съдове от години предизвестяват за вероятни " пагубни " проблеми с структурата на плавателния съд, благосъстоятелност на американската туристическа компания OceanGate.

Международен екип от спасители се надпреварва с времето, с цел да претърси хиляди квадратни благи в северната част на Атлантическия океан в търсене на дълбоководен батискаф с петима души на борда и намаляващи ресурси от О2. Дългият лист от логистични провокации усложни интервенцията.

Подводният уред " Титан " беше на повече от половината път от останките на " Титаник ", когато в неделя загуби връзка с изследователския транспортен съд. Ръководителите в бранша за подводни плавателни съдове от години предизвестяват за вероятни " пагубни " проблеми с структурата на плавателния съд, благосъстоятелност на американската туристическа компания OceanGate.

Самолети от Съединени американски щати и Канада ревизират повърхността на океана, а сонарни буйове сондират в дълбочина с вярата да открият изгубения подводен транспортен съд. Според бреговата защита на Съединени американски щати към 18.00 ч. българско време във вторник плавателният съд евентуално е разполагал с към 40 часа въздух за дишане.

Каква е последната информация за избавителните интервенции
Реклама
В ранните часове на сряда бреговата защита на Съединени американски щати заяви, че канадският издирващ аероплан P-3 е разкрил " подводни шумове в зоната на търсене ". " В резултат интервенциите на ROV (дистанционно ръководено транспортно средство) бяха преместени в опит да се изследва произхода на шумовете. Тези търсения дадоха негативни резултати, само че не престават ", съобщи бреговата защита в Twitter.

По-рано две американски медии оповестиха за изтекла записка на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати, в която се споделя, че " пукащи звуци " са били засечени от различен канадски аероплан - P-8, оборудван с благоприятни условия за подводно разкриване.

Във вторник следобяд локално време американски и канадски сили и частни плавателни съдове са претърсили повърхност от 7600 квадратни благи, съобщи капитанът от бреговата защита на Съединени американски щати Джейми Фредерик. Той сподели, че търсенето е " доста комплицирано " и " неповторима интервенция ", затруднена от отдалечеността на региона.

Търговски транспортен съд за полагане на тръби също е дошъл в региона, с цел да помогне, сподели Дейвид Миърнс, морски академик и началник на експедиция, който следи интервенцията. " Просто се надяваме, че има способността да доближи такива дълбочини от 3800 метра - с цел да търси подводницата и да има способността да я извади ", сподели той пред BBC. " Има известна вяра това да се случи ".
Реклама
Лоша вест е, че е имало закъснение сред момента, в който Polar Prince загуби контакт с подводницата, и момента, в който бреговата защита на Съединени американски щати е известена. Бреговата защита заяви, че е била осведомена за казуса осем часа след спирането на връзката с батискафа. След това командният център на организацията в Бостън стартира да координира напъните за търсене.
Според бреговата защита на Съединени американски щати към 18.00 ч. българско време във вторник плавателният съд евентуално е разполагал с към 40 часа въздух за дишане.
Съдбата на подводницата и на хората на борда остава мистерия, до момента в който екипи от Съединени американски щати, Канада и Франция организират интензивно търсене в регион в намерено море, по-голям от щата Кънектикът.

Каква е била задачата на " Титан "

Целта на експедициите на OceanGate е била да опише утежняването на положението на " Титаник ", както и на подводната екосистема, която потъналите кораби постоянно пораждат. Останките от потъналия през 1912 година транспортен съд се намират на дълбочина от 3800 м. Първото гмуркане се е провело през 2021 година демонстрира информация на уеб страницата на компанията, която е основана през 2019 година Мястото е на към 600 км от крайбрежията на Нюфаундленд
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР