Между зимата и пролетта менюто е по-бедно на плодове и

...
Между зимата и пролетта менюто е по-бедно на плодове и
Коментари Харесай

В кои случаи е добре да намалите кафето?

Между зимата и пролетта менюто е по-бедно на плодове и зеленчуци, снабдяването на организма с витамини посредством храната понижава

Ако пиете доста кафе, ще ги снижите в допълнение. Кофеинът е един от най-известните антивитамини.

Тези съединения по своя химичен състав доста наподобяват на витамините, само че все пак се явяват изцяло противоположни субстанции. Те вземат участие в химична реакция и понижават или унищожават потребния резултат на витамините.

Доказано е, че кофеинът пречи на усвояването на витамин С и витамините от група В. За да се понижи нездравословното му деяние, се предлага кафе да се пие най-малко час, час и половина след хранене.

Заради антивитамините е добре плодовете и зеленчуците да се ядат незабавно откакто са нарязани или обелени. Например повърхността на разрязаната ябълка потъмнява – това се дължи на отделянето на фермент, който окислява витамин С и го прави неактивен. Същото е със зелената салата – нарязана, тя би трябвало незабавно да се изяде, тъй като с времето витамините доста понижават. Само 15 минути са нужни, с цел да спадне сензитивно количеството витамин С в тиквения сок, а в зелето той се унищожава за 35 минути.

С комбинацията от храни също би трябвало да се внимава поради антивитамините. Положителните качества на витамин В1 се унищожават от тиаминазата – вещество, съдържащо се в доста сурови храни, да вземем за пример в рибата, спанака, вишните, чая. Соята пък обезврежда витамин Е.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР