Между юли и август страните донори обещаха само около 1,5

...
Между юли и август страните донори обещаха само около 1,5
Коментари Харесай

Der Spiegel: Страните донори стават все по-неохотни да обещават помощ на Украйна

Между юли и август страните донори дадоха обещание единствено към 1,5 милиарда евро за военна и финансова помощ на Украйна, написа. Това е дребна част от това, което беше дадено през април или май, написа Институтът за международна стопанска система в Кил (IfW) в настоящия си отчет за поддръжка на Украйна.

В допълнение, единствено една страна е съдействала с най-голямата част (един милиард евро) от обещаните средства, а точно Норвегия. Записани са общо задължения за поддръжка от 84,2 милиарда евро.

Почти няма нови оръжия
„ През юли страните донори извършиха главно това, което бяха дали обещание, и стартираха няколко начинания за нова помощ “, споделя Кристоф Требеш, шеф на изследователския център в IfW Kiel и началник на екипа, който основава Украйна Support Tracker. През юни и юли, да вземем за пример, Германия не е дала обещание нови оръжия, само че е доставила някои оръжейни системи, които към този момент бяха обещани. „ Финансовата и военна поддръжка към момента е много под потребностите на Украйна. Освен това остава дребна спрямо това, което някои от донорите активизират в личните си страни, с цел да предотвратят рецесията “, споделя Требеш.

По размер и поредност Съединени американски щати, Европейската комисия и Англия са най-надеждните поддръжници на Украйна. Американците взеха решение за огромни пакети, изключително през март и май, които от този момент бяха анулирани на траншове. Британците са на второ място след Съединени американски щати в класацията на страните и към този момент са дали обещание два пъти повече помощ от Германия, която е почти наедно с Канада и Полша. Последователността на помощта от англосаксонските страни е забележителна.

" Европейската комисия постоянно се застъпва за по-големи пакети от помощ за Украйна. При осъществяването обаче има многократни забавяния на равнище страни членки. За страна във военно състояние обаче надеждността и предвидимостта на помощта са от решаващо значение, в допълнение към размера ", споделя Требеш. Важни страни от Европейски Съюз като Франция, Испания и Италия до момента са дали малко поддръжка или остават непрозрачни, когато става въпрос за тяхната помощ.
източник:

 

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР