Между това да си умен и мъдър определено има разлика.

...
Между това да си умен и мъдър определено има разлика.
Коментари Харесай

Ето каква е разликата между умната и мъдрата жена!

Между това да си интелигентен и умен несъмнено има разлика. И двете неща са положителни качества, само че несъмнено мъдростта е по-ценна от това просто да сме умни. Дали сме умни или мъдри си личи най-много от реакциите ни в разнообразни обстановки. Ето и какви са разликите сред умната и мъдрата жена. Когато сътрудникът сгафи, умната жена акцентира, че е планувала грешката, до момента в който мъдрата жена ще поддържа колегата си и ще му помогне да се оправи със обстановката.

Във възпитанието на децата да вземем за пример, умната жена учи децата си на наложителните науки, тъй като е уверена, че без тях не може. Мъдрата жена вижда какво интересува детето й и го предизвиква да развива гениите си. По отношение на сътрудниците си, умната жена постоянно се стреми да блесне пред останалите, до момента в който мъдрата жена мисли най-много за екипната работа и за постигането на задачите.

Има разлика сред двете и във връзка с светогледа.

Умната жена счита, че светът би трябвало да бъде изменен непременно. Мъдрата жена знае, че смяната стартира от нас самите и се стреми да промени първо себе си.

Последната разлика сред двете е във връзка с щастието. За умната жена то настава тогава, когато всичко се прави по верния метод, до момента в който мъдрата жена знае, че то идва тогава, когато вършим това, което обичаме.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР