Между СОНИК СТАРТ и Община Пловдив бе сключен договор за

...
Между СОНИК СТАРТ и Община Пловдив бе сключен договор за
Коментари Харесай

СОНИК СТАРТ и Община Пловдив сключиха договор за управление ...

Между СОНИК СТАРТ и Община Пловдив бе подписан контракт за ръководство на Комплекс за обществени услуги „ Свети Георги “. През последните години организацията съумя да се наложи на национално равнище като снабдител на обществени услуги с високо качество. След като завоюва оповестения конкурс, СОНИК СТАРТ подписа договорните си връзки с Община Пловдив, които влизат в действие от 01.02.2022г. включва Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания с целева група хора с деменция и психологични разстройства, Център за обществена рехабилитация и интеграция, два Центъра за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с деменция, два Центъра за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с психологични разстройства, Защитено жилище за лица с психологични разстройства и Преходно жилище за възрастни хора с умствена назадничавост.



Успешната реализация на плануваните задължения в Програмите за развиване на всяка една от обществените услуги ще окаже позитивно въздействие върху актуалното положение и проблеми на представителите на целевите групи, а точно пълнолетните лица. В резултат от осъществяването ще бъдат основани устойчиви благоприятни условия за интелектуално и личностно развиване на потребителите. Ще се основат устойчиви привички у хората от целевата група за пълноценно потребление на свободното време и ще бъдат възпитани качества на непоносимост към обществената експанзия и повишение на толерантността към другите.

Част от дейностите са ориентирани към основаването на условия за обществени контакти и благоприятни условия потребителите да се усещат неразделна част от обществото и да им се обезпечи условия за взаимопомощ, основаване на условия за самостоятелен и заслужен живот на хората чрез даването на качествени, налични и устойчиви услуги съгласно самостоятелните им потребности. Различните действия имат за цел да им обезпечат опция за развиване на личностните им капацитети, късмет за реализация в обществото, създаване или рационализиране на трудовите им умения, основаване и поддържане на обществени контакти, поддръжка на самостоятелността и независимостта им, разширение на достъпа им до публичната среда.



Изпълнението на действия е обвързвано с превъзмогване на обществената изолация, гарантиране на равноправното състояние, основаване на опция за разпоредителност, придобиване на нови познания, умения и привички за по-добро справяне с потребностите на всекидневието и подсилване на психическото равновесие, обезпечаване на непрекъсната и качествена грижа за потребителите на обществените услуги на територията на община Пловдив, по-добре осведомена общност по тематиките „ хора в риск”, „ хора с увреждания”, „ заслужен живот”, стимулиран и подготвен екип, предан на работата и нараснало публично внимание върху проблематиката за грижи за хора в неравностойно състояние и техните фамилии.

продължава повече от 13 години да развива своята задача за възстановяване качеството на живот и обществените умения на пълнолетни лица, както и възрастните в риск и техните фамилии, посредством използване на нови устойчиви и сложни подходи на работа с уязвимите групи, предварителна защита на общественото изключване и превъзмогване на неговите последствия. В последните години огромна част от дейностите развивани от СОНИК СТАРТ бяха приети от професионалната общественост, като положителни практики в региона на междуинституционалното съдействие.

Организацията благодари на всички свои сътрудници, сътрудници, на институциите в Пловдив, на Община Пловдив за гласуваното доверие и се надява всички поданици от района да поддържат с отворено сърце бъдещите начинания на СОНИК СТАРТ.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР