Между шест и осем партии е много вероятно да има

...
Между шест и осем партии е много вероятно да има
Коментари Харесай

Екзакта: ГЕРБ с 26,4% води с почти 10% пред ПП, ДПС - 12,6%, БСП - 10,8%, Възраждане - 10,5%

Между шест и осем партии е доста евентуално да има в идващото Народно заседание, демонстрира национално представително изследване на „ Екзакта Рисърч Груп “.

Изследването е извършено в интервала от 20 до 25 септември, измежду 1050 пълнолетни български жители в 71 обитаеми места на страната. Работено е със стратифицирана двустепенна извадка с квота по съществени социално-демографски признаци. Методиката на регистрация е директно полустандартизирано „ face to face ” изявление. Максималната неточност при 50-процентовите дялове е +/- 3%. Изследването е осъществено със средства на „ Екзакта Рисърч Груп ”.

ГЕРБ-СДС получава 26,4% поддръжка от твърдо решилите да гласоподават, а „ Продължаваме промяната “ – 16,8%. На трето място се подрежда Движение за права и свободи с 12,6%, следвана от „ Българска социалистическа партия за България “ – с 10,8%. „ Възраждане “ се подрежда на пето място с 10,5% гласове, а „ Демократична България “ получава 8,0%. „ ИТН “ получава 4,5% поддръжка, а „ Български напредък “ – 4,2%.

Според проучването на „ Екзакта Рисърч Груп “ 43% от българите са изцяло уверени, че на 2 октомври ще отидат да гласоподават. Към 25 септември са показали, че сигурно имат намерение да гласоподават към два милиона и четиристотин хиляди гласоподаватели, живеещи на територията на България. Жителите на София и на градовете-областни центрове в по-малка степен имат намерение да гласоподават спрямо жителите на дребните градове и на селата, демонстрира още изследването.

Известни терзания от машинното гласоподаване са декларирали, че изпитват 16,8%.

С преференции имат намерение да гласоподават 23%, като това са по-често хора с висше обучение, гласоподаватели на „ Демократична България “, на ГЕРБ, на „ Българска социалистическа партия за България “ и на „ Възраждане “. Преференциалният избор е желан от гласоподаватели на партии, които са сигурни участници в идващия парламент и пред които не стои въпросът за кого да гласоподават, а по какъв начин да допринесат за това в Народното събрание да попаднат повече хора с качества.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР