Между САЩ от една страна и Русия и Китай от

...
Между САЩ от една страна и Русия и Китай от
Коментари Харесай

Анализатори предвиждат конфликти между САЩ и Русия-Китай

Между Съединени американски щати от една страна и Русия и Китай въпреки това ще има от ден на ден различия и спорове.

Това се акцентира в материал на частната американска компания за следствие и разбори " Стратфор ", представен от " Апострофа ".

Докато технологията за произвеждане на оръжия се развива с бързи темпове, в това време договорите за надзор над въоръженията остаряват. Съединени американски щати се отдръпнаха от Договора за ограничение на системите за противоракетна защита през 2002 година, а в границите на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват поражда напрежение, което ще докара до усилване укрепването на системата за защита на Вашингтон, се приказва в материала.

Отбелязва се, че в отговор на вложенията на Съединени американски щати в противоракетна защита Русия и Китай ще разширят своите настъпателни благоприятни условия.

От " Стратфор " смятат, че вследствие на тази въоръжена конкуренция евентуално ще бъде забит последният гвоздей в ковчега на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние, а също по този начин ще се сложи под опасност Договорът за редуциране на стратегическите настъпателни оръжия.

В същото време Пекин ще се стреми към опазване на превъзходството си в развиването на свръхзвукови оръжия , с цел да преодолее противоракетната защита на Вашингтон.

Въпреки че страните ще се опитат да сключат нови съглашения за надзор над оръжията в сходство с изменящата се обстановка, тези съглашения ще бъдат спънати от опълчването сред трите свръхдържави.

На фона на неуспеха да се наложи надзор над въоръженията и да се спре развиването на настъпателните оръжия началото на ново опълчване може да подкопае световната непоклатимост. Засилване на въоръжената конкуренция и неизпълнението на споразуменията за надзор над въоръженията подриват доверието сред великите страни и попречват съдействието, предизвестяват от " Стратфор ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР