Между с 10 и 60% са намалели сметките за парно

...
Между с 10 и 60% са намалели сметките за парно
Коментари Харесай

С до 60% по-ниски сметки за парно с новата автоматична система на Топлофикация

Между с 10 и 60% са намалели сметките за парно в постройките, в които “Топлофикация - София” през миналия отоплителен сезон конфигурира нова автоматизирана система.

Услугата се назовава "Управление на силата " и посредством нея потреблението се ръководи от разстояние посредством специфичен програмен продукт. Тя е била употребена в три административни здания, три детски градини и шест учебни заведения. Все още не може да се ползва в частни здания, така всеки клиент има разнообразни привички, до момента в който в публичните има работно време и може елементарно да се направи стратегия за потреблението. Освен че пести пари, новата услуга оказва помощ и столицата да е по-малко нечиста.

Филип Фиков, шеф на отдел "Дялово систематизиране и енергийни услуги " в "Топлофикация - София ", разясни пред БНР: "Монтираме едно устройство в абонатните станции, това устройство изпраща сигналите непосредствено до нашите офиси, където ние управляваме силата, управляваме разноските на хората и в това време не нарушаваме техния комфорт. Не е нужна първична инвестиция, а единствено обикновено работеща абонатна станция ".

Благодарение на новата система на "Топлофикация - София " за икономисване на топлоенергия, сметките за парно и топла вода в 109-о Основно учебно заведение "Христо Смирненски " в кв. "Слатина " са намалели с 30 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР