Между Реал Мадрид и представителите на Килиан Мбапе има сериозни

...
Между Реал Мадрид и представителите на Килиан Мбапе има сериозни
Коментари Харесай

Реал Мадрид и Килиан Мбапе не могат да се разберат за имиджовите права

Между Реал Мадрид и представителите на Килиан Мбапе има съществени различия по отношение на имиджовите права на футболиста.

Испанският гранд предлага на 23-годишния нападател на ПСЖ, който ще стане свободен сътрудник през лятото, 180 милиона евро бонус при сключване, 40 милиона евро годишна заплата и 50% от приходите от имиджови права. Новината оповестява El Pais.

Именно разделянето на тези права, препоръчано от управлението на испанския клуб, се е трансформирало в съществено отчаяние за самия състезател и неговите представители.

Има съмнение, съгласно което през този сезон той може завоюва към 40 милиона евро от имиджовите права, а през идващите години тази сума може да нарасне до 70 милиона на година.

В същото време управлението на Реал Мадрид счита, че прекосяването в „ Белия балет “ ще разреши на Килиан Мбапе да откри нови спонсори и сътрудници, което ще усили приходите му.

От друга страна, актуалният му клуб Пари Сен Жермен ще му разреши да взима 100% от приходите от тези права при възобновяване на контракта. Ето за какво Килиан Мбапе съществено обмисля опцията да остане във Франция.

Към Мбапе не липсват предложения от всички браншове на промишлеността, в това число банкиране, коли и технологии. Предстоящото Световно състезание в Катар в края на годината умножава интереса на фирмите към голмайстора на френския тим.

Адвокатите на Реал Мадрид обаче настояват, че наличието на Мбапе на " Сантяго Бернабеу " ще има мултиплициращ резултат върху цената на неговия имидж.

Близки до делата на нападателя считат, че в случай че футболистът се откаже от половината от тези права, то той ще загуби избрана сума.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР