Между преобладаващата част от партиите трябва да има консенсус по

...
Между преобладаващата част от партиите трябва да има консенсус по
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Как да внесем бюджет с "Промяната"? Разминаванията ни са за десетки милиарди

Между преобладаващата част от партиите би трябвало да има консенсус във връзка с това по какъв начин да наподобява един бюджет. Това сподели в студиото на NOVA зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.
 
" Вижте диалозите през вчерашния ден. Разминаванията във връзка с макроикономическите индикатори, във връзка с прогнозите са в размер на десетки милиарди. Как при тази обстановка да бъде импортиран бюджет? ", съобщи той.  По думите му " внасянето на бюджет е извънреден ангажимент на кабинета, бил той длъжностен или постоянен ".
 
Дончев посочи, че Народното събрание не може да задължи държавното управление да го направи. Според депутата от ГЕРБ-СДС най-лошият вид е гледането на бюджета да се трансформира в съревнование по популизъм. Той акцентира, че това не трябва да се позволява - " партиите да си купуват национална обич с бюджетни пари ". 
 
На въпрос допустимо ли е взаимно ръководство на ГЕРБ с Политическа партия, Дончев отговори, че всичко е допустимо, " в това число сходен другоземен вид ". " Това, което се случва сега, е натурален резултат от метода, по който се прави политика през последните години ", акцентира националният представител.
 
По думите му партиите са се състезавали да ненавиждат съперниците си, а не са били задоволително ясни в това какви политики оферират на гласоподавателите. Според Дончев би трябвало да се откри вид по какъв начин политическите сили да излязат от " окопите ". " Ако има добра новината от срещата през вчерашния ден, е, че можем да приказваме ", разяснява той диалозите, които бяха извършени сред представители на ГЕРБ и на " Продължаваме Промяната ".
 
Зам.-председателят на ГЕРБ разяснява и границата, пред която ще спрат да вършат взаимни отстъпки. " Границата на самосъхранението е където губиш напълно политически образ и физиономия, губиш повода хората да те харесват и да те обичат. Ние доста пъти сме доближавали тази граница ", сподели Дончев.
 
Според него е вероятен " по-скоро политически безплоден кабинет, без присъединяване на ярки политически фигури ". Третият мандат звучал за ГЕРБ-СДС като най-вероятен да излъчи постоянен кабинет, добави той. Дончев добави, че би трябвало сходно държавно управление да е с явен мандат и цели, подкрепено от колкото може, повече политически сили.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР