“Между първо и второ четене има най-разнообразни искания. В рамките

...
“Между първо и второ четене има най-разнообразни искания. В рамките
Коментари Харесай

Василев не отстъпва: Ще увеличим с 10% само заплатите, които не са повишавани миналата година

“Между първо и второ четене има най-разнообразни претенции. В рамките на бюджета това ще бъде разход за разход. Разбрахме се да не се пипа рамката на бюджета ”. Това съобщи финансовият министър Асен Василев след среща с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

На нея е бил коментиран бюджетът. В същото време разнообразни браншове в страната и синдикати оповестиха митинги. 

" Като цяло има настройка за относително дребни корекции. Трябва да се отнасяме с идентичен критерий към всички. Решихме тези, които са получили нарастване предходната година, тази година да не получат. А тези, които не са – да получат 10% ", сподели още Василев.

От ГЕРБ-СДС се съгласили да поддържат бюджета " чисто политически ", заяви Бойко Борисов. Въпреки това имали искания и разлики с ПП-ДБ. 

" Като промеждутъчен, този бюджет ще го подкрепим. Но за идващия след 2-3 месеца се разбрахме доста по-задълбочено да се направи и в други проблематични сфери ", изясни Борисов.

Той засегна и тематиката с инхаус процедурите. Поводът е вчерашното съвещание на комисията по районно развиване, на която стана ясно, че кабинетът евентуално ще индексира инхаус договорите от времето на неговото ръководство за строителството на Автомагистрала " Хемус " и ще отпуши плана. 

" Водехте се по сензацията Хемус, чували, нелепости, на процедура се оказа, че с тези ин хаус процедури сме щели да построим два пъти по-евтино, към този момент да има Хемус, Струма, Видин-Монтана. Честито на българския народ, нито е издигнато, два пъти по-скъпо (ще) с индексациите и по-скъпи компании. Три години безпорядък и нищо ", заключи той. 

Борисов изясни, че е упорствал единствено за едно име за началник на регулатор - Димитър Радев за шеф на Българска народна банка.

" Той е съвършеният банкер. За останалите нямам никакви искания ", сподели още водачът на ГЕРБ.

По отношение на регионалните шефове той предложил на Кирил Петков модел: " Аз съм лидер в София и Пловдив, дайте вие регионални шефове, ние ще дадем заместител - регионални шефове, да отпушим процеса, да тръгнат ". И отхвърли слуховете, че ГЕРБ ще се откаже от собствен претендент за кмет на София в подмяна на ръководител на общинския съвет. Но добави: " Разбира се, в случай че има дясноцентристки блок, който да желае София да си остане синя, съм подготвен на диалози. Ние имаме мощен кмет, мощна листа, ръководителят на СОС не се назначава, той се избира ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР