“Между пълното поемане на властта от Делян Пеевски стои само

...
“Между пълното поемане на властта от Делян Пеевски стои само
Коментари Харесай

Секретарят на Радев: Между пълното поемане на властта от Пеевски стои една бариера – президентството

“Между цялостното вдишване на властта от Делян Пеевски стои единствено една преграда – президентството. Това си пролича във връзка на избора на конституционни съдии”.

Това съобщи пред БНР Крум Зарков, секретар на президента Румен Радев по правните въпроси, в коментар за офанзивата на Делян Пеевски.

“Пеевски реагира толкоз остро и нападна толкоз гневно, тъй като той е индивидът, който има най-вече интерес сглобката да се задържи. А сглобката е разтърсена – разтърсена е от корупционен скандал, от сложна ротация, която следва. За всеки ще има място под слънцето, само че за това място очевидно тече някаква битка, която ние не виждаме. В тази конюнктура Пеевски прави работата на всички, които вземат участие в това болшинство, като се пробва да измести фокуса по познатата система – ще заместя същинския корупционен скандал с подправен и да напомни общ зложелател, който сглобката има в лицето на президента Радев. Конституционната смяна и изборът на конституционни съдии му дадоха мотив да го направи”, изясни той.

По думите му водачите в сглобката поддържат Пеевски в борбата му с президента. “Това, че мълчат е задоволителна подкрепа”, безапелационен бе Зарков в изявление за предаването “Преди всички”.

Според него е обикновено политиците да не помнят за листата Магнитски, тъй като основна част от това ръководство явно е Делян Пеевски.

“Няма по какъв начин да не го не помнят, другояче няма по какъв начин да се случи сглобката”, акцентира той.

Крум Зарков направи паралел с 2020 година Според него всичко, което се случва в този момент, е доста сходно с офанзивата на президентството през 2020 година

“Авторите на офанзивата през 2020 година и в този момент са същите – властови кръгове към Пеевски. Субектът на офанзивата също е същият – това е президентството, олицетворено от Румен Радев. Причините са същите. При едно разтърсено държавно управление, изгубило доверието на хората, президентът натрупа доверие, с това основава напрежение и те го нападат “, изясни той, само че не се ангажира с прогноза по какъв начин ще продължи казусът нататък. Има и една разлика- тогава през 2020 година хората, които схващат себе си като част от демократичната общественост, застанаха зад президента, а в този момент водачите им застават паралелно с Пеевски”.

Според него Пеевски е направил огромна неточност за себе си и за сглобката – тъй като повдигна още веднъж тематиката “корупция”. По думите му това е тематика, която той не може да завоюва по справедливи аргументи.
“Защото е глобен, тъй като въплъщава един модел и тъй като това, което се пробва да направи – да трансферира горещия картоф от едната институция на другата, няма да хване дикиш, тъй като не е истина”

Зарков съобщи, че президентът няма да опъне чадър над никого.

,,Президентът не се държи като партиец, само че се държи като същински политик``, счита той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР