Между минус -2 и +3 градуса са температурите тази сутрин.

...
Между минус -2 и +3 градуса са температурите тази сутрин.
Коментари Харесай

Станислава Цалова: Снегът идва с пълна сила от Запад

Между минус -2 и +3 градуса са температурите тази заран. Все още валежите, където ги има, са слаби. Днес следобяд и през нощта, в западната половина на България ще има мощен снеговалеж, заяви Станислава Цалова по БТВ.

За областите Пловдив, Благоевград, Пазарджик, Смолян, има код оранжево за рискови снеговалежи с формиране на снежна завивка с повече от 20 см. По-интензивни ще бъдат снеговалежите в следобедните часове и през нощта. На множеството места в Западна България през днешния ден важи жълт код за мощни снеговалежи през втората половина на денонощието. Кодът е за сняг в западните региони, а за дъжд - в Източните. В Хасково кодът е единствено за дъжд. От организация Пътна инфраструктура приканват водачите, на които им следва пътешестване в западните и южните елементи на страната, да потеглят на път с коли, готови за зимни условия. Застудяването през днешния ден ще продължи.

Максималните температури ще бъдат най-вече сред 1 и 6 градуса. Ще духа по-често слаб, до сдържан вятър от Изток - Североизток. Ще бъде облачно. През втората половина на денонощието преваляванията ще се засилват, ще продължат и през нощта. Най-общо в западната половина ще вали сняг, в източната - дъжд. На изток на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд, ще има условия за поледици. В Рило - Родопската област ще има условия за обилни снеговалежи, в планините - за виелиици и навявания, по проходите очаквайте проблеми. Валежите ще продължат и през идващите дни. Ще има места със сняг, само че и с дъжд с вероятни поледици, гласи още прогнозата.  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР