Между Карпатите и Стара планина има една единствена ски писта

...
Между Карпатите и Стара планина има една единствена ски писта
Коментари Харесай

Къде се намира единствената писта между Карпатите и Стара планина?

Между Карпатите и Стара планина има една единствена ски писта и се назовава „ Вълчи дол “ . Тя е ситуирана на към 50 километра от Варна , а дължината й е 250 метра .

За първи път от 2017 година се чака през днешния ден оборудването да проработи . По този мотив кметът на община Вълчи дол Калоян Цветков разяснява пред „ NOVA “:

„ За нас откриването е сбъдната фантазия от позиция на това, че пистата беше в ремонт от 5 години. Тя съществува от 90-те години, претърпя главен ремонт с общински средства. “

Снегът е вследствие на оръдията , разяснява още Цветков.

„ Те действат при температура под -4 градуса и по тази причина в продължение на една седмица, всяка вечер са пуснати в употреба “ , съобщи още той.

Интересът е голям , твърди градоначалникът и добави, че през целия минал ден телефонът в общинската администрация не е спрял да звъни. Официалното разкриване ще започва от 11:00 часа през днешния ден .

„ Към сегашния миг хората да си носят ски и шейни, тъй като Общината не разполага със ски дрешник “ , прикани той.

Цветков съобщи, че пистата ще бъде отворена, когато времето го разрешава, като се планува да има нощно каране , а в бъдеще е планувано да има и ски учебно заведение .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР