Между жителите на Русия и Украйна са съхранени тесни връзки,

...
Между жителите на Русия и Украйна са съхранени тесни връзки,
Коментари Харесай

Мнението на кореспондента на Ouest-France от Русия: руснаците не искат да се бият с Украйна

Между жителите на Русия и Украйна са съхранени тесни връзки, постоянно и роднински, тъй че никой не желае да се бие с Украйна в Русия, написа кореспондентът на Ouest-France в Русия. И по съветската телевизия обстановката не се нагнетява, а, в противен случай, всички говорат за това, че Путин ще направи всичко допустимо, с цел да не се случи войната.

В Русия обстановката към Украйна не наподобява трагична, написа личният сътрудник на Ouest-France в Москва Пол Гого. Според него руснаците не имат вяра, че сред Русия и Киев, който е подсилен от НАТО, ще има същински въоръжен спор. Освен това, както той отбелязва в своите бележки в Twitter, персоналните връзки сред руснаци и украинци са действителни, никой от Русия не желае да отива и да убива украинци.

От 2014 година съветската телевизия се пробва да делегитимира украинския президент и непрестанно нападна американците, написа създателят на публикацията. Поради това популацията на Русия евентуално е изгубило интерес към дипломатическите и политически проблеми към Украйна.

За разлика от събитията от 2014 година, „ съветската агитация наподобява не е почнала да приготвя хората за спор в бъдеще “, написа журналистът. Напротив, съгласно него, в случай че гледате съветска телевизия, можете да заключите, че няма да има война, тъй като Путин ще направи всичко допустимо за това.

Създава се усещането, че съветската опасност е измислена. И даже тази тематика не се появява преди всичко в новинарските излъчвания, а след репортажи, да вземем за пример, за Олимпийските игри в Пекин. Така че, споделят специалистите, в случай че Кремъл реши да направи крачка обратно, няма да загуби доста.

Редица съветски медии организираха анкети, с цел да схванат какво мисли популацията за това. „ Няма да водя война в Украйна, това са наши братя “, цитира създателят на публикацията думите на един от респондентите. „ Мисля, че това би била безусловно глупава война, не разбирам за какво популацията би трябвало да взе участие в нея “, сподели друга дама.

В същото време, съгласно създателя на публикацията, самите руснаци са документирали укрепването на въоръжените сили покрай границата с Украйна. Бизнесмените също са обезпокоени от възходящото напрежение: рублата пада, съветската фондова борса демонстрира ниски равнища от няколко седмици.

Европа и Съединени американски щати предизвестиха, че военните дейности ще доведат до наказания. В същото време съветските банкери признават, че имат какво да губят, написа Ouest-France.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР