Между ГЕРБ и ДПС няма уговорка. Думите на Ахмед Доган,

...
Между ГЕРБ и ДПС няма уговорка. Думите на Ахмед Доган,
Коментари Харесай

Няма договорка между ГЕРБ и ДПС, увери Цветанов

Между ГЕРБ и Движение за права и свободи няма спогодба. Думите на Ахмед Доган, че в случай че вотът на съмнение към кабинета " Борисов 3 " мине, няма да има партия от опозицията, която да поеме политическата отговорност за ръководството на страната, се припокриват с резултатите от разнообразни социологически изследвания от последните дни, които демонстрират, че оценката на народа за ръководството е позитивна.
Това съобщи пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по отношение на изявлението на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган пред актива на партията и по отношение на внасянето на избор на съмнение от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, което би трябвало да стане на 17 януари.

 Доган: Движение за права и свободи не е готово за властта
Доган: Движение за права и свободи не е готово за властта

Вотът не би трябвало да е - стани да седна

Цветанов изрично отхвърли думите на Доган да са резултат от диалози сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. По думите му когато две политически сили гласоподават дружно, това не значи, че те имат сделки. Според Цветанов обаче думите на Доган се разграничават от позициите на парламентарната група на Движение за права и свободи , което може и да значи, че ще има някаква смяна.

Според Цветанов Движение за права и свободи са действителна съпротива, само че те са по-остри към присъединяване на патриотите във властта, до момента в който Българска социалистическа партия са по-остри към ГЕРБ.

 Движение за права и свободи поемат корав курс към премахване на националистите от властта Обновена
Движение за права и свободи поемат корав курс към премахване на националистите от властта

Преформатирането е наложително и неизбежно, отсече Мустафа Карадайъ

" Уважавам и Валери Симеонов , и Красимир Каракачанов, и Волен Сидеров - нашите съдружни сътрудници. Но ние не можем да бъдем на едно и също мнение по всички тематики ", съобщи Цветанов по отношение на различията в ръководещата коалиция.

Припомняме, подозренията за напрежение в ръководещата коалиция породиха още предходната седмица, след остро изявление на вицепремиера Валери Симеонов , че министър председателят Бойко Борисов съзнателно саботира напъните му за построяването на втори въжен превоз в Банско . Гневът на Симеонов беше провокиран от решението да бъде изтеглена точката за втория въжен превоз на Банско от дневния ред на държавното съвещание преди към седмица.

Припомняме и че ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов удостовери, че съществува известно напрежение в обединението . По думите му във всяка една коалиция има едно несъмнено напрежение. След диалог със Симеонов обаче Цветанов увери, че държавното управление е устойчиво, болшинството също е устойчиво и сплотено . Той дори се пошегува, че някои сътрудници от други парламентарни групи дефинират обединението като " малко италианско семейство ".

 Цветанов желае от Симеонов по-малко страсти и да не пречи на летния сезон
Цветанов желае от Симеонов по-малко страсти и да не пречи на летния сезон

" Малкото италианско семейство " прави добра работа съгласно Цветанов

В сряда, 20 декември, Цветанов прикани Симеонов да бъде по-малко прочувствен в изявленията си и да не пречи на летния сезон през 2018 година. Репликата на Цветанов пристигна в отговор на статус на вицепремиера в обществените мрежи , където той остро разяснява признатите измененията в Закон за концесиите.



" Всички от ГЕРБ сме за втори въжен превоз в Банско. И тази година за празниците ще бъдем там, всички желаеме да имаме условия да караме ски в България, а не да вървим в чужбина ", съобщи Цветанов и добави, че това би трябвало да става по европейското законодателство, тъй като имало инструкция от 2016 година, която засягала тъкмо тези въпроси и дейностите на страната ни трябвало да бъдат в синхрон със директивата. Цветанов изясни и че през днешния ден ще пътува до Одеса дружно с вицепремиера Валери Симеонов и двамата ще си поговорят още веднъж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР