Между две до пет минути за пътник ще бъде съкратено

...
Между две до пет минути за пътник ще бъде съкратено
Коментари Харесай

Влизането ни в Шенген ще съкрати с до пет минути обслужването на Летище Варна

Между две до пет минути за пасажер ще бъде кратко обслужването на летище Варна след влизането на България в Шенгенското пространство през март по въздух и вода. Това разяснява за Радио Варна Димитър Костадинов, изпълнителен шеф на аеропорта. 

Отпадат инспекциите и визовите ограничавания, само че те отпадат единствено за пътуващите до шенгенските дестинации, разясни Костадинов. Пътуването до нешенгенските дестинации, сподели той, ще продължава да зависи от геополитическата конюнктура и от равнището на конкурентноспособност с други летища. Остават сегашните условия - всеки ще би трябвало да показа пътнически документи, виза. Остават и инспекциите, изясни изпълнителният шеф на летището. 

Влизането на България в Шенген ще направи пътуването със аероплан по-евтино и по атрактивно, безапелационен е Костадинов. Пътниците ще усетят редуциране на обслужването. 

Терминал 2 е главният терминал на Летище Варна, добави Костадинов. Летището стартира огромен план със седемцифрена инвестиция. Той ще включва метаморфоза на гейт зоната - за разширение броя на гейтовете и увеличение на гъвкавостта, добави той. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР