Между България и Северна Македония има само идеи, но не

...
Между България и Северна Македония има само идеи, но не
Коментари Харесай

Русия ли е пречката пред общия път на България и РС Македония?

Между България и Северна Македония има единствено хрумвания, само че не и общприемлив документ за утвърждение сред институциите. Това сподели македонският министър председател Димитър Ковачевски на фона на изказвания, че българското несъгласие ще падне преди средата на годината.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 325
Това е следващ епизод в комплицираните връзки сред двете страни, в които има един (буквално) огромен външен фактор – Русия.

Няколко дни, откакто двама чиновници на ДАНС бяха уличени в шпионаж в интерес на Русия, и в Северна Македония уволниха двама. „ От първия ден имахме информация с министъра на външните работи за случилото се и тя беше предадена на службите за сигурност, които дават отговор за това “, изясни министър председателят Димитър Ковачевски.

Зададохме въпрос на специалиста по национална сигурност от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов за какво, макар приемането ни в Европейски Съюз и НАТО, в ориентацията на чиновниците, които би трябвало да споделят формалната външна политика има импулси от предишното. „ Ние не просто имаме проблем с потенциала на службите, а и с въздействието в тях “, дава отговор той.

За Безлов е забавен миг, че към ноември 2020 година съветската външна политика не е виждала проблеми в това Македония или Албания да влязат в Европейски Съюз.

Той напомня, че без значение, че името „ Северна Македония “ е национално изменничество за 70 на 100 от гърците, то беше наложено от ръководещата „ Сириза “ преди 4 години: „ В момента, в който руснаците се пробваха да повлияят посредством митинги, през гръцка черква, през гръцки интелектуалци, службите осветиха тези старания, изгониха дипломати “.

В България няма случаи на настоящи чиновници на спецслужбите, упрекнати в шпионаж за непозната страна. Последният е отпреди демократичните промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР