Между България и САЩ е действал договор от 1924-а година.

...
Между България и САЩ е действал договор от 1924-а година.
Коментари Харесай

От последните минути: Цацаров съобщи какви поголовни арести на българи иска САЩ, но...

Между България и Съединени американски щати е работил контракт от 1924-а година. През 2008 година се приключва този контракт, когато се ретифицира в този момент настоящия закон. Процедурата планува, че при искане за изгонване или молба за екстрадитране, прокуратурата е длъжна да извърши избрани дейности. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров на ексклузивен брифинг.

По думите му прокуратурата е трябвало да задържи Желяз Андреев за до 72 часа и изпраща съответната молба до окръжния прокурор. Окръжния прокурор е длъжен откакто получи преписката да се произнесе. Не се дава избор на прокуратурата дали да реализира задържането. Решението е на съда “,уточни Цацаров.

Спрямо лицето на 7-ми април е получено искане предадено по каналите на Интерпол задържане за арест и следващо изгонване. Това лице е арестувано за 72 часа. Преписката е изпратена до Окръжен съд Добрич “, разясни още основният прокурор.

Съдебният акт е извънредно обстоен. Съдът е взел най-леката мярка – подписка. При краткотрайното задържане се вправи за избран период – до 60 дни.
Два са моментите, на които следва да се подчертава в определението на Окръжен съд Добрич.
- Това не е главният миг на съществото на обвиняването. Съдът преглежда аналогови случаи и прави извода, че на този стадий и с показаните данни мъчно може да се даде изясненост за действието.

-Това краткотрайно задържане може да се случва в случаи нетърпящ отсрочване. Лицето не е било приоритет на съответната пълномощия (американската). За 2 години. Тези условия съставляват липса необходимост годна до стимулира задържането.

Преди половин час дойдоха документи за краткотрайното задържане на още 4-ма жители. Двама мъже и две дами. Не мога да ви дам спомагателни данни. Но е на същото съображение като Желяз Андреев.

Върховната прокуратура следва да постанови задържане за до 72 часа. Лицата са открити. Те се намират на територията на гр. София.

Цацаров обаче уточни, че след съвещания е станало ясно, че не следва да се пристъпва към задържане на лицата.

Моето решение като основен прокурор е лицата да не бъдат арестувани. Ние сме длъжни да осъществим всички отговорности от интернационалните контракти, само че сме длъжни да подсигуряваме правата на български жители “, посочи още Цацаров.

Предвижда се опция сред Министерство на правосъдието и Държавният департамент на Съединени американски щати да има съвещания. Та както са дефинирани в текста на контракта, консултациите са по отношение на работата по обособени случаи. При това състояние, единственият механизъм, вероятен, с цел да осъществим отговорностите контракта и да не нарушаваме правата на жителите. министър цецка Цачева е получила писмо о мен преди половин час, уточни Цацаров.

Предлагам да бъдат инициирани съвещания по всеки съответен случай-не единствено по четирите. Но случая Желяз Андреев, сред двете министерства на експертно равнище, добави той. По думите му той също е подготвен да взе участие в консултациите, с цел да се реши дали има наложителен случай, с цел да се задържат лицата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР