Между България и Полша няма проблеми, а това е добра

...
Между България и Полша няма проблеми, а това е добра
Коментари Харесай

Б. Борисов: Имаме добра възможност за развитието на общ бизнес с Полша

Между България и Полша няма проблеми, а това е добра опция за развиването на общ бизнес. Това уточни министър председателят Бойко Борисов , който дружно с полския си сътрудник Беата Шидло , откри в София българо-полски бизнес конгрес.

Борисов показа пред полския бизнес опциите за вложения в България:

Ние сме си страни от една рогозка, минали сме през социализъм, минали сме през Варшавски контракт, взели сме си поуките. Няма друга опция, с изключение на Европейски Съюз. Единството, солидарността и разбирането е най-хубавият път за всички страни в Европейски Съюз.

Разширяването на Европейски Съюз е значимо, акцентира министър председателят и добави, че страните от Западните Балкани са забавно място за вложения и за инфраструктурни планове:

Всяка една страна на Балканите би трябвало да бъде с достъп до всяка една друга, по този начин както е в сърцето на Европа.

Премиерът на Полша Беата Шидло уточни, че Полша и България са образец по тази причина, че умно провежданата икономическа политика дава положителни резултати.

България и Полша са значими сътрудници. Полските компании могат да се похвалят с положителни резултати на българския пазар. Предприемачите ни имат опит в инфраструктурните планове. Надявам се, че България ще се възползва от капацитета на полските вложители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР