Между България и Азербайджан има много сходни неща, това е

...
Между България и Азербайджан има много сходни неща, това е
Коментари Харесай

Посланикът на Азербайджан: Винаги сме подкрепяли идеята България да бъде енергиен хъб и транспортен хъб | Лицата на дипломацията

Между България и Азербайджан има доста сходни неща, това е обвързвано с нашата просвета, кухня, обичаи. Това сподели в изявление за Euronews Bulgaria посланикът на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов.

Страните ни са стратегически сътрудници, също така нашите страни имат доста другарски връзки, които се развиват доста бурно и в разнообразни области през последните години. Задължително би трябвало да отбележим съдействието ни в региона на енергетиката, сподели дипломат Хюсейнов.

Освен в енергетиката, имаме капацитет за развиване и в други области – превоза, осведомителните технологии, даже селско стопанство и туризъм, сподели още той.
Ние постоянно сме подкрепяли концепцията България да бъде както, енергиен хъб, по този начин и транспортен хъб. През април тази година беше подписан контракт в границите на Solidarity Ring, където участва и нашият президент Илхам Алиев, както и нашият министър на енергетиката. Така се чака България да стане точка за разпространяване на газ в Европа.
Посланик Хюсейн Хюсейнов уточни, че спорът сред Азербайджан и Армения е овладян и сега става дума за сключване на спокойно съглашение и установяване на границите сред страните.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР