Между България и Армения съществуват традиционно приятелски отношения, заяви председателят

...
Между България и Армения съществуват традиционно приятелски отношения, заяви председателят
Коментари Харесай

Атанас Зафиров от БСП проведе среща с външния министър на Армения Арарат Мирзоян

Между България и Армения съществуват обичайно другарски връзки, съобщи ръководителят на групата за другарство Зафиров
Председателят на парламентарната група за другарство с Армения и заместник-председател на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров организира среща с господин Арарат Мирзоян, министър на външните работи на Република Армения. На срещата участваха още народните представители от парламентарната група на “БСП за България “ Петър Кънев и Благовест Кирилов.

Зафиров уточни, че през актуалната година се означават 30 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни, което е придружено от усилване и пик на двустранните връзки.

“Между Република България и Република Армения съществуват обичайно другарски връзки, построени на основата на дългогодишни исторически и културни връзки сред българския и арменския народ, в които няма открити въпроси. Република България преглежда Република Армения като благонадежден и значим сътрудник в района на Южен Кавказ “, съобщи социалистът.

Той напомни, че на 20.06.2018 година, в границите на визитата на делегацията на Групата за другарство Армения – България в Народното събрание на Република Армения, в Народното събрание на България бе подписан Меморандум за съдействие сред групите за другарство в двата Народното събрание.

„ С Меморандума народните представители от групите за другарство се ангажират от време на време да обменят информация за настоящата законодателна активност на парламентите на двете страни, да развиват интерпарламентарното съдействие сред България и Армения като основават основа за по-нататъшно задълбочаване на връзките в политическата, социално-икономическата, културната и други области от съвместен интерес ”, сподели още заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

Атанас Зафиров пожела на министър Мирзоян ползотворни резултати от визитата в България и изрази убеденост в бъдещите триумфи на дипломатическите връзки сред двата Народното събрание и общите интернационалните органи, в които членуват двете страни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР